Private Residential, The Boat and Pavilion
RICHMOND, UNITED KINGDOM
Linvisibile project: The Boat and Pavilion, Richmond

The Boat and Pavilion is a typical terraced house of the ‘900 in Richmond, a residential neighbourhood in west London. The customer, a family of sailors, asked “Unagru Architecture Study” to design the extension and refurbishment of the ground floor on a more direct relationship with the garden. The project was conceived with the idea of designing a boat, and referring to a nautical environment.

For the project, they used concave and convex spatial elements, combining them to alternate compression and expansion of space, it was also included a fragment of a boat in the historic building: a curved wall that runs through the plant in length, in which Linvisibile Alba Curved Hinged door was included. The extension of the building is covered with a pavilion roof, like an overturned boat that lets in light from the south. The white walls, the teak wooden floor and a rope railing still emphasize the nautical reference characteristic of this project.

ARCHITECT: Davide di Martino – Unagru Architects
LOCATION: Richmond, UK
YEAR: 2015
PHOTO: Stale Eriksen

After filling in the form, click on the Download button to download the file.
    Check the item above to subscribe to the newsletter and receive our news.

Product

You may also like